1/2 kg vepřové kýty
3 stroužky česneku
mleté nové koření
mletý pepř
tymián
malý kousek citronové kůry
drcený kmín
špetka majoránky
1 cibule
olej
1 lžíce hladké mouky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřové maso naklepeme a nakrájíme na stejné kostky. Česnek rozetřeme, promícháme s kořením a s jemně nastrouhanou citronovou kůrou (předem omyté v horké vodě. Maso necháme odležet v ledničce do druhého dne, pak je vložíme na drobně nakrájenou na oleji zpěněnou cibuli a za stálého míchání opečeme. Podlijeme trochou vody a dusíme až téměř změkne. Mouku rozmícháme ve třech lžících vody, vmícháme k masu a dohotvíme. Podáváme s bramborovými knedlíky a se špenátem.