| Rybář | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Formuláře na PC | Email šablony | FormOffice | Snadné hubnutí | Pletení | DWN.cz | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Domácí účto | EET Účtenky |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Velikonoční a Vánoční Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Recept na Vánoční krůta podle Jamieho Olivera

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 02:00
Počet porcí: 6
Autor:
Zobrazeno/týden: 950x / 3x
Přidáno/změněno: 9.6.2019
Kategorie: - Maso - Drůbež - Krůta
- Tepelně úpravená jídla - Pečené maso
- Velikonoční a Vánoční

Inredience:

krůta dle možností (já měl cca. 4 kg)
2 mrkev
2 řapíkatý celer
2 cibule
palice česneku větší
trs šalvěje
3-4 Lžíce brusinkového džemu
sůl
olivový olej
2 lžíce mouky na ochucené máslo:
kúra z jedné klementinky nebo mandarinky kůra z citronu cca. 125 g másla
na nádivku:
1/2 šalvěje (viz. výše)
3 cibule - lépe červené
sůl pepř
*500-700 g mleté vepř. kýty nebo plece *
1/4 kg strouhanky (nebo dle potřeby)
hrst sušených brusinek
borůvek a meruněk
(můžou být ale i višně,třešně)



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

I přes složitý popis trvá celá příprava cca. 45 minut, pečení pak na každý 1 kg krůty cca. 35 minut.
Příprava nádivky (nejlépe den předem, ale dá se to zvládnout i během příprav):
Do pánvičky vhodíme na mírný plamen nakrájenou červenou cibuli na trochu olivového oleje, osolíme a opepříme. Cibulku takhle připravujeme 10 minut. Přidáme šalvěj a ještě chviličku smažíme. Necháme odstát, aby vše vychladlo.
Mezitím si nameleme maso a pak k němu přimícháme strouhanky společně se sušeným ovocem. Pořádně prohněteme, aby vznikla vhodná hmota pro nádivku. Na závěr přidáme hotovou cibuli se šalvějí a znovu prohněteme.
Do dostatečně velkého pekáčku nebo mísy vložíme nahrubo očištěnou zeleninu, mrkev, jen rozpůlenou, palici česneku také jen napůl, oloupanou cibuli na kousky, na větší kusy nakrájený celer. Přilijte lehce vody.



Ochucené máslo:

Do mísy dejte změklé máslo, sůl, pepř, nastrouhanou kúru z klementinky (mandarinky) a citronu. Vše dobře promíchat.



Krůtu osolte potřete olivovým olejem po celém okraji. Po kůží si vytvořte velkou kapsu, do které vložíte ochucené máslo a poté také lístky šalvěje.



Do krůty vložte hotovou nádivku (nezaplňujte celý prostor, pokryjte cca 1/2 spodní části dutiny). Obalte stehna zcela alobalem (lehce si jej potřete oliv. olejem, aby vám šel od masa). Položte krůtu na připravený zeleninový podklad a dejte do trouby vyhřáté na maximum. PO cca. 35 minutách stáhněte na 190 stupňů.



Jakmile krůta vypadá, že je hotová, sundejte ještě alobal a dopečte.



Krůtu vyndejte, přendejte bokem a pekáč tak jak je dejte na rozehřátou plotnu. Odeberte 3-4 lžíce tuku, pak vmíchejte mouku a dobře rozmíchejte. Přidejte brusinkový džem. Vezměte mačkadlo a vše pořádně promačkejte. Pokud je vzniklá omáčka moc hustá zřeďte vývarem (stačí i vodou). Jakmile se vám omáčka zamlouvá přeceďte.



Naporcujte krůtu i nádivku, servírujte polité vzniklou omáčkou s pečenými brambory. My k tomu měli bramborový salát, výsledek byl vynikající, dobrou chuť.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Vánoční krůta podle Jamieho Olivera:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Velikonoční a Vánoční
Ořechové kuličky od Evy 18.10.
Nejlepší medové perníčky - jsou hned měkké 18.10.
Vánoční slovenská zelňačka 10.11.
Povánoční mňamka 25.07.
Vánoční krůta podle Jamieho Olivera 09.06.
Štědrovečerní Žralok 07.02.
Boubelova kolečka 25.10.
Rohlíčky kokosové 14.10.
Vánoční měkké perníčky 11.10.
Jetelíčky oříškové 13.09.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0897s norob)