|  
 
 | 
  
    |  | Recept na Utopence po hasičsku |  |  |  |  | 
 Postup přípravy:
 Cibuli nakrájíme na kolečka, špekáky  řozřízneme po délce na 4 kusy. Vezmeme sklenici 1,5l např. od okurek a vyložíme dno kolečkami cibule.Na tyto kolečka naskládáme nařezané špekáčky tak, abychom zakryli celou plochu sklenice. Takto pokračujeme ve vrstvách cibule a špekáčků, až do plné sklenice. Do hrnce dáme 1,5 litru vody, do které přidáme špetku soli,2 kávové lžičky cukru, 1-2 feferonky dle chuti celý pepř - 10 kuliček, 4 kuličky nového koření, 3 listy bobkového listu, 1 stroužek česneku a 1,5 dcl octa. Toto vše v hrnci svaříme- můžeme i dochutit a vařícím lákem zalijeme připravenou sklenici s cibulí a špekáčky.Po zalití ihned zavřeme víčkem a zabalíme do utěrek, aby sklenice pomalu vychladla. Po vychladnutí dáme sklenici do lednice.Po vychlazení v lednici cca 1hodina, lze utopence již konzumovat - zalití vařícím lákem má tu vlastnost, že nemusí být utopenci dlouho naloženy. 
 
  |  | Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Utopence po hasičsku, zkopírujte si následující kód: |  |  
  |  | | <a href="http://www.varimerecepty.cz/utopence-po-hasicsku">Recept: Utopence po hasičsku</a> | 
 |  |  
  |  |  |  | 
 
  Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Utopence po hasičsku:
 
 
  
 
         
         | Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře.
  více informací >> | Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy
  více informací >> |  |