| 
 | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Omalovánky | Formuláře na PC | FormOffice | MojeUnikovka.cz | Pletení | Formuláře ZDARMA | Email šablony | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Domácí účto | Recepty doma | Zbrojní průkaz | DWN.cz |   
   | 
| 
 | ||||||||
| Utopence po hasičsku | ||||||||
| 
 | ||||||||
| Ingredience: Špekáčky | ||||||||
| Popis: Cibuli nakrájíme na kolečka, špekáky řozřízneme po délce na 4 kusy. Vezmeme sklenici 1,5l např. od okurek a vyložíme dno kolečkami cibule.Na tyto kolečka naskládáme nařezané špekáčky tak, abychom zakryli celou plochu sklenice. Takto pokračujeme ve vrstvách cibule a špekáčků, až do plné sklenice. Do hrnce dáme 1,5 litru vody, do které přidáme špetku soli,2 kávové lžičky cukru, 1-2 feferonky dle chuti celý pepř - 10 kuliček, 4 kuličky nového koření, 3 listy bobkového listu, 1 stroužek česneku a 1,5 dcl octa. Toto vše v hrnci svaříme- můžeme i dochutit a vařícím lákem zalijeme připravenou sklenici s cibulí a špekáčky.Po zalití ihned zavřeme víčkem a zabalíme do utěrek, aby sklenice pomalu vychladla. Po vychladnutí dáme sklenici do lednice.Po vychlazení v lednici cca 1hodina, lze utopence již konzumovat - zalití vařícím lákem má tu vlastnost, že nemusí být utopenci dlouho naloženy. |