500 g těstovin,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
2 lžíce oleje,
300 g špenátu,
1x špekáček
masox,
150 ml smetany,
pepř,sůl
20 g pražených oříšků
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Cibuli a česnek oloupeme, najemno posekáme spolu se špekáčkem a zesklovatíme na rozehřátém oleji. Přidáme špenát, zamícháme a 5 min, podusíme. Rozmícháme masox se smetanou, nalijeme na špenát a krátce ohřejeme. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme. Těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s omáčkou ze špenátu. Rozdělíme na talíře, ozdobíme opraženými oříškami a lístky bazalky.