250g těstovin farfalle
2 lžíce oleje z vlašských ořechů
2 lžíce octa aceto balsamico
sůl,pepř
280g různých salátových listů(roketa.,čekanka lollo rosso)
natrhaných na větší kousky
230g plísňového sýra dolcelatte,nakrajeného na kostičky
120g vlašských ořechů
rozpůlených a opražených
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1)Těstoviny vaříme v osolené vodě asi 8-10 min,tak aby byly měkké ,ale pevné.těstoviny scedíme a necháme okapat.
2)Olej z vlašských ořechů a ocet důkladně rozšleháme a podle chuti osolíme a opepříme.
3)Do velké mísy upravíme natrhané listy salátu, navrch dáme okapané těstoviny, plísňový sýr dolcelatte a vlašské ořechy. Salát přelijeme zálivkou, mírně promícháme a ihned podáváme. Přeji dobrou chuť.