250 g sójových kostek,
400 g žampionu nebo jiných hub,
zeleninový bujón,
sojová omácka,
kmín,sul,
1 cibule,
cajová lžicka rostlinného másla,
solamyl,
150 ml mléka, sojového mléka nebo smetany
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Sojove kostky namocte do marinády ze zeleninového vývaru a sojové omácky s príchutí hub.
Po triceti minutách je vyjmete a zcedte. Nadrobno nasekanou cibuli opražte na tenkém olejovém filmu, pridejte houby, vmíchejte sojové kostky i se zbytkem nálevu, dobre vše promíchejte, osolte, okmínujte a eventuálne podlijte trochou vody. Smes dusíme zhruba dvacet minut pod poklickou na mírném ohni.
Když maso zmekne, zahustete ho omáckou z mléka (sojového) a solamylu.
Ozdobte jemne sekanými houbami.
Podávejte s testovinami nebo varenými bramborami.