300 g naložených sleďů(zavináčů)
1 červený a zelený paprikový lusk
4 malá rajčata
100 g majanezy
1/2 lžičky sladké papriky, špetka cukru
4 lžice nakrájené pažitky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Sledě nechte okapat, vykostěte a nakrájejte na
1 cm nudličky. Smíchejte s cibulkou s níž byli
sledi naloženy.
2. Paprikové lusky rozkrojte, odstraňte semena a
nakrájejte na tenké nudličky. Rajčata nakrájejte
na osminky. Smíchejte se sledi a připravte do
misek.
3. Na omáčku proceďte do misky asi 4 lžice nálevu
ze sleďů.Přidejte majonezu, sladkou papriku,
cukr a promíchejte.
4. Omáčku ochuťte, nalijte na salát a posypte
nakrájenou pažitkou. Podávejte chlazené.
Vhodná příloha: tmavý celozrnný chléb
Tip: K dochucení dejte na stůl ocet, pepř, sůl,
worcesterskou omáčku a nakrájenou cibulku.