150 g drůbežích žaludků
1 miska pórku nakrájeného na nudličky
4-5 stroužků česneku
1 lžička Vegety
asi 3 lžíce oleje na smažení
Zálev k naložení masa:
1a 1/2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce koňaku (nebo jiného destilátu)
1 lžíce oleje
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Žaludky očistěte a odstraňte silnou kůži(může se dát do polévky). Nakrájíme velmi tenké plátky, dáme do misky a zalijeme zálevem. Ponecháme asi čtvrt až půl hodiny odležet. Na pánevi rozpálíme olej a vložíme plátky žaludků. Promícháme a ihned přidáme párek, Vegetu, sóju a nakonec česnek nakrájený na jemné plátky. Pracujeme rychle, plátky se mají smažit jen krátce. Smažené plátky servírujeme na předehřáté talíře a ihned podáváme, než ztvrdnou.