1 mladá slepička nebo kuře
6 lžic olivového oleje
2-3 velké cibule
2 červené paprikové lusky
500 g oloupaných
rajčat
2 stroužky česneku
1 cuketa
1 lilek
1 lžíce
hladké mouky
1 lžíce nasekané zelené petrželky nebo
bazalky
sůl,pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Slepičku nebo kuře naporcujeme a osolíme.
Na těžké pánvi rozehřejeme olej, kousky slepičky opečeme po všech stranách dozlatova.
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.
Papriku nakrájíme na dlouhé, tenké nudličky.
Nakrájenou cibuli a papriku osmažíme na 2 lžicích oleje
zhruba 3-4 minuty.
Přidáme nakrájená rajčata, česnek a opékáme další
3 minuty. Ke kouskům masa přidáme zeleninu, vše osolíme
a opepříme a dusíme v přiklopené nádobě 30-45 minut.
Cuketu a lilek nakrájíme na plátky, zaprášíme je moukou
a na oleji je opečeme do zlatohněda.
Kousky slepičky a udušenou zeleninu dáme na ohřátou mísu. Pokrm obložíme opečenou cuketou a lilkem.
Posypeme nasekanými zelenými bylinkami.