| Snadné hubnutí | Domácí účto | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | DWN.cz | FormOffice | Recepty doma | Pletení | Email šablony | Hromadné emaily | Rybář | Omalovánky | Formuláře ZDARMA |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Hovězí maso > Přední Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>

Recept na Sibiřské pelmeně III.

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 03:45
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 2444x / 3x
Přidáno/změněno: 14.10.2016
Kategorie: - Maso - Hovězí maso - Přední
- Maso - Vepřové maso - Prorostlé (bůček, plecko, krkovička)
- Těsta - Knedlíky - Noky

Inredience:

přední hovězí
vepřový bůček
můžeme přidat i maso skopové
polohrubá mouka
sůl
pepř
vajíčko
cibuli



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Jak již z názvu vyplývá, jedná se o ruské jídlo a v místech jeho původu na Sibiři je považováno za národní pokrm, tak jako v České republice vepřo-knedlo-zelo. Je to pokrm, který si obyvatelé Sibiře dělali do zásoby, mrazili je v dřevěných sudech a při dlouhých večerech je sekali z ledu a vařili ve slané vodě.
Na toto jídlo si nachystáme maso a to přední hovězí, vepřový bůček, můžeme,přidat i maso skopové, ale pro jeho zvláštní chuť se u nás nedává. Dále si nachystáme polohrubou mouku, sůl, pepř, vajíčko a cibuli.
Nejprve maso opracujeme a nakrájíme na menší kousky, aby šlo snadněji pomlet. Buď meleme hovězí maso společně s vepřovým, nebo napřed pomeleme hovězí na jemnější prát a potom vmícháme vepřový bok umletý na hrubší kousky a to vše v poměru 1:1. Tuto směs osolíme, opepříme a přidáme na jemně nakrájenou cibuli, která ale nemusí být. Pokud bychom přidávali maso skopové děláme poměr masa v poměru 1:3. tzn. každého masa jednu třetinu. Jakmile máme maso namleté, ochucené, tak vše řádně propracujeme. Během propracovávání můžeme dát trošku vody, aby se sekaná lépe vypracovala a nebyla suchá. Potom odložíme stranou do mísy a nachystáme si na pracovním stole nudlové těsto.
Nudlové těsto uděláme z polohrubé mouky, soli, celých vajec, kdy na každé vejce dáme jednu až tři skořápky studené vody. Vypracujeme těsto, aby se nám nelepilo na prsty a bylo vláčné.
Jakmile máme těsto vypracováno, oddělíme kousek a vypracujeme na válu slabší placku. Placku pomoučíme, aby se nelepila a vykrojíme z něj kolečka o průměru asi pět cm. Tyto kolečka si dáme stranou a zbytek vykrájeného těsta dáme taktéž stranou, můžeme jej ještě jednou rozválet, nebo na konci z něj udělat drobení do polévky. Jakmile máme vykrájená kolečka, vezmeme si vidličku, nabereme na ní trochu pomletého masa a vsadíme doprostřed nudlového kolečka. Naplněné kolečko s masem ohneme v prstech tak, aby konce vzniklého půlměsíce se dotýkaly a po krajích je pevně spojíme. Tento pů1měsíc ještě jednou ohneme v prstech tak, aby nám vznikla pelemeň, tvar přibližný mušličce. Takto opakujeme, až naplníme předen připravený tác, který jsme mírně pomoučili, kvůli lepení těsta se na tác. Doporučené množství na jednu porci pro osobu, která již podobný pokrm jedla je i šedesát kusů na hlavní jídlo.
Takto vytvořené pelmeně během výroby můžeme skladovat v lednici do doby, než uděláme celý oběd. Po ukončení výroby, nebo před ukončením si dáme vařit do většího hrnce vodu, kterou mírně osolíme a uvedeme do varu. Při vaření musejí mít pelmeňe dostatek vody, aby po zavření ve vodě plavaly. Po vsazeníí pelmeňů do vařící vody musíme dát pozor, aby se nechytly u dna hrnce a proto než začne opětovně voda vřít, mírně s nimi mícháme, ale dáme pozor, abychom neprotrhli těsto. Doba vaření od doby, kdy jsme je daly do vařící vody je asi deset minut, raději po sedmi minutách ochutnat. Po uvaření je scedíme do předem připraveného cedníku a rozdělujeme na talíře. Pelmeně se zalévají horkým hovězím bujónem, nebo bujónem z kostky.
Na stůl můžeme dát chléb, je to vhodný doplněk jídla. Toto jídlo se podává jako polévka a zároveň jako druhý chod. Pokud nám nějaké pelmeně zůstanou a nebo si je uděláme do zásoby, doporučuje se jejich uschování v syrovém stavu a to v mrazničce, kde vydrží i tři neděle.
Suroviny, doba práce na 650 pelmeňu (cca 10 porcí) je 1,5 kg sekaného masa, 1,3 kg polohrubé mouky, 5 vajec, kdy celkový čas na práci včetně přípravy těsta je 3 hod. 45 min.


Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Sibiřské pelmeně III.:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Přední
Guláš SAMURAJ 18.10.
Hodně zeleninová svíčková 10.11.
Hovězí guláš Jadran 24.10.
Hovězí s fazolkami 25.07.
Prezidenský guláš 25.07.
Moravský pivní guláš 08.07.
Prezidentský guláš II. 28.12.
Hovězí houbový guláš 25.07.
Opilcova vzpruha 26.09.
Domažlické ragú II. 09.09.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (2.7486s norob)