Snadné hubnutí | Domácí účto | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Omalovánky | DWN.cz | Rybář | FormOffice | Pletení | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Bezmasé pokrmy Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme
FormOffice - data, tisk, přehledy
FitLinie - zhubnou, zesílit
Recepty doma - zdarma
Pletení pro radost
HomePack3000 - PC doma
VeseleHry.cz
Formix SE - tisk formulářů
Software for you...
Hromadná pošta
Pletené oděvy
Rybar - profi záznamník



recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Recept na Sejtan_maso z mouky (Makrobiotika)

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 02:30
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 3295x / 8x
Přidáno/změněno: 5.7.2009
Kategorie: - Bezmasé pokrmy

Inredience:

1-3kg hrubé mouky (Zlatý Klas)
2-4 mrkve
3-5 cibulí
5-8 stroužků česneku
sojová omáčka(lahvička)
sůl



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Sáček mouky se vysype do mísy a přidá se 2x 0.2dl vody. Mouka se zpracuje s vodou a "vyválí šiška" těsta a zalije se horkou vodou (né,vařící) a nechá se na 4 hodiny v klidu. Když zpracováváte 3kg mouky a postup se opakuje a výsledkem jsou tři "šišky" těsta v mísách zalité v horké vodě.

Zpracování těsta (propírání)
-----------------------------
Šišku těsta nyní zalijeme studenou vodou a rukama těsto promačkáváme a voda se začíná bělat to se uvolňuje z těsta škrob vodu vyměníme a pokračujeme dále v máchání těsta. To opakujeme tak dlouho až nám z těsta se vyplaví všechen škrob. Z těsta vznikne taková masa,která drží pohromadě a tomu se říká lepek.
Když zpracováváte 3kg mouky a postup se opakuje a výsledkem jsou tři "masy" lepku v mísách,které spojím dohromady v jednu.

Vaření první
-------------
Velký hrnec s osolenou vodou dáme vařit. Z masy lepku krájíme kousky a rukou je malounko rozmáčkneme jako na řízek. Do hrnku dávám vařit po pěti kouskách. Pozor,zde při vaření se objem zvětšuje! Uvařené kusy plavou na hladině a ty přendáváme do druhého hrnku (druhé vaření).

Vaření druhé
--------------
Je třeba dosti velkého hrnku, protože zde budeme všechny kusy vařit v nálevu.
Nálev: mrkve rozkrájené na čtvrtky,cibule na kolečka,česnek nakrájený na malé kousky,voda,
sklenička sojové omáčky.
Tento nálev by měl zabírat asi jednu třetinu hrnku.Když se tento nálev vaří,stáhneme na sporo,a přendáváme pomocí dvou větších vařeček uvařené kusy z prvního vaření. Zde vaříme 1 hodinu a občas všechny kusy v hrnku obrátíme. I zde zdůrazňuji,že se objem
kusů zvětšuje.
Uvařené kusy nechávám nejraději do úplného vychladnutí v hrnku druhého vaření.(bez pokličky).

Sejtany lze dále roztřídit a to pěkné kousky na obalení (řízky),menší jako maso k svíčkové,rajské nebo na osmažení. Též je možné sejtan rozkrájet do guláše a použít přeceděný nálev na základ omáčky a to buď znojemské,či štěpánské apd.
Z nálevu vyberu mrkev a přecedím. Vyvařenou cibuli nepoužívám.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Sejtan_maso z mouky (Makrobiotika):


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Top recepty RSS - Nejsledovanější recepty
Bezmasé pokrmy
Sejkory - krkonošská specialita
Škvarkové placky
Škvarkové pagáče
Maďarské langoše
Směs na topinky
Bramborové placky
Krkonošské zelné placky
Karbenátky s fazolí Adzuki
Bleskové jablkové knedlíky
Chlupatý knedlík ,jinak

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Bezmasé pokrmy
Ovesný pitelka 14.10.
Drožďová polévka se špaldou 14.10.
Ovesné koláčky 08.10.
Vločková polévka II. 13.09.
Hlíva ústřičná v chalupářské omáčce 13.09.
Vegetariánská cibule 13.09.
Čekankový salát s hermelínem 09.09.
Tvarohovo-zeleninová pomazánka 02.09.
Fazolové lusky s česnekem 26.07.
Celozrnné palačinky 01.07.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:


reklama
Copyright © 2018. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (3.2008s norob)