| Počítej Kalorie | Rybář | Formuláře na PC | Pletení | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Domácí účto | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Email šablony | DWN.cz | FormOffice |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Polévky > Zahuštěné > Zeleninové Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Recept na Ruský boršč - speciál

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 03:30
Počet porcí: 15
Autor:
Zobrazeno/týden: 1554x / 1x
Přidáno/změněno: 9.11.2014
Kategorie: - Polévky - Zahuštěné - Zeleninové

Inredience:

maso,nebo směs masa,(kosti) 250-700g
masox 1-2 kostky
podravka 0,5-1 pol.lžíce
sůl 0,5-1 káv.lžička
pepř černý celý 10-20 kuliček
nové koření 0-6 kuliček
bobkový list 3-6 listů
chilles papričky vcelku 0-3 papričky
ceres nebo olej 80-120 g
červená řepa 250g (nebo steril)
žampiony 100g
cibule 2ks velké
mrkev 500-700g
petržel (pastiňak) kořen 250-400g
zeleninová paprika 0-2 ks
rajský protlak 200g
šunka krájená 70g
brambory 1 - 1,5 kg
hlávkové zelí 1 - 1,2 kg
zakysaná smetana 2 - 3 kelímky




Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Uděláme vývar z masa, masoxu, podravky, soli, pepře, nového koření, bobkového listu, žampionů a
chilles papriček.
Brambory nakrájíme na větši kostky 2x2cm.
Červenou řepu nakrájíme na rozměr bramborových hranolků.
Cibuli nakrájíme na větší kousky.
Mrkev a petržel nasrouháme na jemném struhadle.
Papriku a nakrájíme na nudličky.
Zelí nákrájíme na delší tenké (asi 6mm) nudličky.
Šunku a nakrájíme na čtverečky.

Z vývaru odstraníme jen kosti a vše ostatní s nákrájeným masem necháme ve vývaru, jen přidáme brambory a váříme.
Roztopíme na pánvi tuk a do něhož nejdříve vložíme červenou řepu. Tu smažíme na tuku dokud nezměkne. pak ji vybereme z pánve (bez tuku) a vhodíme do vářícího se vývaru.
Dále dáme do zbylého tuku v pánvi cibuli k usmažení
do lehce zlatova a pak postupně přidáváme na pánev papriku, mrkev s petrželem, šunku a žampiony a dusíme dokud se nezačne vše přichytávat na pánev. Pak přidáme
rajský protlak a případně vodu, aby vznikla na pánvi hustá kejda a opět dusíme dokud se nezačne vše přichytávat na pánev. Potom vše vložíme do stále se vařícího vývaru. Do toho vmícháme nakrájené zelí a přidáváme vodu na celkový objem 9 litrů. Boršč musí být hustý tak, aby v něm stála vařečka. Dochucení provádíme masoxem, podravkou a solí, případně 1-2 lžícemi octa. Boršč necháme jen krátce přejít varem, zakryjeme, odstavíme a necháme vychladout. Poprvé doporučuji jíst boršč po 3 hod chladnutí, když už začne prokysávat, Na talíř servírujeme se zakys. smetanou. Vychladlý boršč uložíme do lednice. Pokud z něhoho budeme odebirat jen potřebné množství na ohřátí, tak solehlivě vydrží 5 dní.(nestrkat do něj po odstavení z varu olíznuté, nebo použité nádobí). Nejchutnější je 2. - 3. den.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Ruský boršč - speciál:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Zeleninové
Fazolová polévka na kyselo II. 18.10.
Špenátová polévka II. 14.08.
Jednoduchý rychlý boršč 13.12.
Pikantní rajčatová polévka 25.07.
Květáková polévka s mrkví 18.07.
Krémová cibulačka 25.07.
Fazolová polévka s noky 23.06.
Fazolová polévka s párkem 23.06.
Cibulová polévka se sýrem od Jany 09.06.
Stařenčina jarní polévka 09.06.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.1689s norob)