50 g rozinek
3 lžíce rumu
6 vajec
150 g krupicového cukru
1 dcl oleje
1 dcl horké vody
250 g polohrubé mouky
1 vanilkový puding
1 lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
strouhaná citronová kůra
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rozinky spaříme horkou vodou, propláchneme, necháme okapat a namočíme do rumu.
Do šlehače vyklepneme žloutky, přidáme cukr a za stálého šlehání přiléváme olej a horkou vodu. Šleháme, až směs zbělá a zhoustne.
Pak vmícháme vařechou mouku s práškem do pečiva, citr. kůrou a pudinkovým práškem.
Přidáme sníh z bílků a vmícháme okapané rozinky.
Zbylý rum smícháme s kakaem a spojíme s částí těsta.
Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy vlijeme část světlého těsta, těsto s kakaem a opět světlé těsto.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 cca 30 minut.