| Pletení | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Email šablony | EET Účtenky | Hromadné emaily | Recepty doma | Snadné hubnutí | Rybář | Domácí účto | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Vepřové maso > Prorostlé (bůček, plecko, krkovička) Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>

Recept na Radňovský domácí uzený

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 02:30
Počet porcí: 30
Autor:
Zobrazeno/týden: 2054x / 4x
Přidáno/změněno: 23.4.2017
Kategorie: - Maso - Vepřové maso - Prorostlé (bůček, plecko, krkovička)
- Maso - Upravená masa - Uzené maso

Inredience:

5 l vody
55 dkg kamenné soli
6 dkg práškového cukru
1 malou lžičku sanytru.
dávka asi na 15 kg masa



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Svaříme lák a necháme zchladnout. Vychlazený vepřový bůček (kousky asi tak 1,2kg) důkladně vymyjeme ve studené vodě. Maso naskládáme do neoprýskaného hrnce, zalijeme studeným lákem, zatížíme aby ani kousek nekoukal z vody a dáme na minimálně 7 (lépe 8-10)dní do chladu odležet (teplota nesmí být vyšší než + 5st. - velmi citlivý na vyšší teplotu je bůček s kostí !!!) - když ho po čtyřech dnech přeložíme, tím lépe. Když maso po sedmi dnech nařízneme, nemá být na řezu šedivé ale pěkně růžové - já nakládám na 9 až 10 dní - voda se během naložení nesmí zakalit a nesmí být cítit . ( I když se maso snažíme zachránit výměnou láku bývá většinou už pozdě). Před uzením maso prohřejeme 20 minut v horké vodě (to je ta co začíná na plotně šumět) , osušíme a rychle pověsíme do vyhřáté udírny, aby nevychladlo. První hodinu udíme při teplotě asi 90 st. a potom tak, aby z masa nekapalo mastné - celkem 8 - 10 hodin. Udíme zásadně tvrdým dřevem - buk, olše, višeň, (teorií je mnoho - jedna lepší než druhá) já udím břízou jako můj děda.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Radňovský domácí uzený:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Prorostlé (bůček, plecko, krkovička)
Bůček ve skle - pomazánka 18.10.
Krkovička v kastrůlku 10.11.
Tetiny kotlety 10.11.
Hustopečský kotouč 10.11.
Koleno na zelí 10.11.
Vepřové po kanadsku 10.11.
Maďarský kotlík 24.10.
Pangasius s krkovicí v alobalu 24.10.
Vepřové koleno jedna báseň 14.08.
Vepřové válečky 14.08.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.079s norob)