| Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Snadné hubnutí | FormOffice | Zbrojní průkaz | Pletení | Formuláře na PC | Email šablony | Domácí účto | Rybář | Hromadné emaily | Recepty doma | DWN.cz |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Vepřové maso Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>

Recept na Radavská Zelňačka

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 01:00
Počet porcí: 10
Autor:
Zobrazeno/týden: 6479x / 11x
Přidáno/změněno: 7.6.2009
Kategorie: - Maso - Vepřové maso
- Polévky
- Zelenina - Listová - Zelí
- Zelenina - Luštěniny - Fazole

Inredience:

1 sáček kysaného zelí
1 krabice (sáček) předvařených fazolí
1kg uzených vepřových žeber
4 brambory
1 ks uzené koleno (i jiné uzené maso asi ve stejné váze)
1-2 cibule
1 noha dunajské klobásy (i jiné)
1 lžíce sádla
100 g anglické slaniny vcelku
sůl
pepř
majoránka
glutasol (není podmínkou)
mletý kmín
2 hrsti sušených hub
3-4 stroužky česneku
2 kostky hovězího vývaru
tmavá jíška dle potřeby (není nutná)
sladká mletá paprika
pitná voda dle potřeby



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Nejdříve si namočíme houby (můžeme použít i čerstvé). Potom dáme vařit uzená žebra a uzené koleno (uzenou vodu nevylévat ! ! !).
Nakrájíme klobásu, anglickou slaninu a na sádle osmažíme. Přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme do zlatova, zasypeme mletou paprikou, přidáme kysané zelí, chvíli podusíme a zalijeme vodou, která nám zbyla z uzeného masa. Přidáme namočené sušené houby, nadrobno nakrájené brambory, masové kostky a vaříme až se brambory skoro rozvaří. Pak přidáme předvařené fazole asi na deset minut až změknou. Polévku mírně zahustíme, dochutíme česnekem, pepřem, solí, majoránkou, přidáme obrané a nakrájené uzené maso a nakonec dopilujeme konečnou chuť glutasolem, či jiným kořením dle chuti.

Polévka by neměla být hustá, ale spíše polořídká.

Do této polévky je možno přidat různou zeleninu, nebo i jinak experimentovat.
Tato polévka může mít pokaždé jiný výsledek, to záleží na kuchaři a použitých surovinách.

Poznámky:
Brambory je lepší uvařit do měkka zvlášť a potom přidat do polévky dovařit.
Když se dají vařit s kysaným zelím, tak zkožovatí a nejsou dobré.

Pokud nemáme sušené nebo čerstvé houby, osvědčily se mi nakrájené, plechovkované, ve slaném nálevu naložené žampiony, které před vrhnutím do polévky osmažím na pánvi dozlatova.

Česnek a majoránku přidáme až přestane polévka vařit, aby nepřešly varem.

Pokud použijeme jiné fazole, tak je předem uvaříme do měkka a pak vložíme.
Lze také použít konzervované fazole ve slaném nálevu. (ty přidáme na konec a jenom prohřejeme.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Radavská Zelňačka:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Vepřové maso
Vepřové řízky s rumovým ananasem 18.10.
Bůček ve skle - pomazánka 18.10.
Krkovička v kastrůlku 10.11.
Tetiny kotlety 10.11.
Hustopečský kotouč 10.11.
Koleno na zelí 10.11.
Vepřové po kanadsku 10.11.
Maďarský kotlík 24.10.
Obědový pekáč 24.10.
Vepřové řízky plněné praženicí a houbami 24.10.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0794s norob)