Náplň z vaječného koňaku:
150ml vaječného koňaku
50g cukru
8g želatiny
300ml smetany na šlehání
Na potření:
150ml smetany na šlehání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme hladkou mouku a lžíci vody. Na plech položíme pečící papír a těsto naň rozetřeme. Pečeme při 190°C asi 15 min.
Jahody hozmixujem s cukrem. Želatinu na několik minut namočíme do vody a necháme nabobtnat. Takto připravenou ji smícháme s jahodami. Do směsi vmícháme připravenou vyšlehanou šlehačku.
Na světlou náplň rozmícháme vaječný koňak s cukrem a přidáme želatinu. Vše promícháme s ušlehanou šlehačkou.
Upečený plát rozdělíme na dvě části. Formu na tunel vyložíme částí plátu a naplníme jahodovou hmotou. Urovnáme pomocí stěrky a necháme ztuhnout. Pak přilijeme koňakový krém a přiklopíme zbylým plátem těsta. Dáme ztuhnout do chladničky asi na 2 hodiny.