těsto:
4 vejce
20 dkg cukru
9 lžic horké vody
20 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
mouka a tuk na vysypání plechu
želé:
dostupné
raději pikantní ovoce (meruňky,rybíz,angrešt
josta, ale i třešně,broskve a další)
případně trocha cukru a vody
3-4 sáčky vanilkového pudingu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vejce a cukr ušleháme, přidáme horkou vodu a vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku s vmíchaným práškem do pečiva, nalejeme na vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě až těsto nezíská zlatavou barvu a příjemně voní. Zatímco těsto chládne (nebo i při pečení, dáme do alespoň dvoulitrového hrnce svařit přiměřené množství ovoce (čím víc, tím líp) - můžeme i kombinovat např. meruňkový kompot s rybízem. Podle chuti přisladíme a pustí-li málo vody, trochu podlijeme. Když je měkké a rozpadavé, vlijeme podinky rozmíchané v trošce vody a mícháme do zhoustnutí. Čím hustčí konzistence se podaří, tím lépe. Ještě horké lijeme na připravený piškot.