750 g ryby (úhoř,kapr,filé aj.)
olej
marináda:
5 jarních cibulek i s natí nebo 1 větší cibule
2 lžíce desertního vína
lžíce ostřejší hořčice
lžíce sójové omáčky
lžička mletého zázvoru
lžička octa nebo citrónové šťávy
lžička cukru
lžička glutasolu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rybu nakrájíme na proužky 2 cm x 3 cm. Připravíme si do misky marinádu z pokrájené cibulky a ostatních přísad a na nejméně 20 minut do ní ponoříme kousky ryby. Pak rybu vyjmeme a necháme okapat do misky. Oschlé proužky rybího masa prudce opečeme na oleji ze všech stran. Rybu vyjmeme a dáme stranou. Na témže oleji krátce povaříme zbytek marinády. Potom vložíme do vzniklé směsi nazpět kousky ryby, zamícháme a podáváme s rýží a zeleninovým salátem.