2 lžičky oleje
1 prošlehané vejce
2 plátky slaniny
150 g žampionů
na plátky 200g hrášku (i mraženého)
1 stroužek česneku
prolisovaný 3cm kousek čerstvého zázvoru nastrouhaný či prolisovaný
2 lžička tmavé sójové omáčky smíchaná s 1 lžičkou cukru
250g uvařené (cca 100 g v syrovém stavu) rýže basmati
sůl a pepř na dochucení
sójovka navíc k podávání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V nepřilnavé pánvi zahřejte olej a vlijte na ni vejce. Nechte opékat půl minuty až minutu, občas promíchejte, pak sejměte z pánve a nakrájejte na tenké plátky. Na pánev vsypte nasekanou slaninu a houby, opečte dozlatova (cca 3 minuty). Přidejte hrášek, česnek a zázvor, minutu opékejte.
Zvyšte plamen, vmíchejte rýži, prohřejte a zakapejte oslazenou sójovkou. Přidejte vejce a podávejte. Na stůl připravte na dochucování kromě soli a pepře i sójovou omáčku.