400 g bramborových noků (najdete je jako hotový vakuovaný výrobek v chladicím boxu supermarketů) nočky lze nahradit těstovinami
5 jarních cibulek (nebo 1-2 normalní)
100 g sýra s modrou plísní (nejlepší je italská gorgonzola)
250 g mascarpone nebo Ramy Cremefine
140 g prorostlé anglické slaniny
250 g čerstvého listového špenátu (lze nahradit mraženými listy od Bonduelle)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr.
2. Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte.
3. Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu.
4. Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny.
5. Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou