600 g masa lze použít hovězí nebo nízký bok
80 g slaniny
80 g sádla
10 zrnek pepře
3 zrnka nového koření
3 zrnka jalovce
1 bobkový list
10 kaparů
1 kyselá okurka dle chuti
2 lžice hladké mouky
cibule,sůl,pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na větší kostky.Do každé propíchneme tenkým nožem otvor a jím protáhneme kousek slaniny,opepříme a osolíme.Zpěníme na sádle cibuli,přidáme kousky masa,koření a prudce osmahneme,aby se maso zatáhlo.Mírně podlijeme a dusíme.Ncháme všechnu tekutinu vysmahnout,zaprášíme moukou,osmahneme,opět podlijeme a dusíme do měkka.
Nakonec přidáme kapary a kyselou okurku nakrájenou na kostičky.