| Hromadné emaily | Rybář | Počítej Kalorie | Pletení | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře na PC | DWN.cz | Email šablony | Recepty doma | Snadné hubnutí | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Sladké pokrmy > Koláče Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Recept na Moravské koláče se žmolenkou

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 03:30
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 1747x / 2x
Přidáno/změněno: 18.9.2012
Kategorie: - Sladké pokrmy - Koláče

Inredience:

Těsto:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
100 g cukru
1/4 KL soli
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 bal sušeného Droždí Dr.Oetker
trochu nastrouhané citronové kůry
4 žloutky
250 ml mléka
150 ml oleje
40 g másla

Žmolenka:
50 g moučkového cukru
50 g hladké mouky
30 g másla

Tvarohová náplň:
500 g měkkého tvarohu
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
2 PL moučkového cukru
1 vejce
trochu nastrouhané citronové kůry
1 PL rumu
2 PL rozinek
1 bal Skořicového cukru Dr.Oetker
Povidlová náplň:
cca 150 g povidel
špetka skořice
podle potřeby 1-2 PL rumu
Maková náplň:
350 ml mléka
1 bal (200 g) mletého máku
50 g moučkového cukru
20 g másla
1 bal Skořicového cukru Dr.Oetker
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 PL rumu
Na potření:
1 rozšlehané vejce



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

1. Do velké mísy dáme všechny sypké suroviny na těsto, citronovou kůru a „na sucho“ promícháme. Do mléka dáme máslo a olej a na mírném ohni zahříváme, dokud se máslo zcela nerozpustí. Do mísy s moukou přidáme žloutky a vlijeme ohřáté mléko s tukem. Vařečkou vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy. (Pokud je těsto tuhé, přidáme trochu mléka, pokud je řídké, přidáme mouku.) Těsto poprášíme hladkou moukou, zakryjeme čistou utěrkou a na teplém místě necháme asi 30 minut kynout. Pak znovu proděláme a necháme kynout dokud těsto nezvětší svůj objem (asi 2 hodiny).
3. V misce si připravíme žmolenku tak, že ručně smícháme všechny suroviny.

4. Tvarohová náplň: v míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň. Pokud by byla náplň příliš hustá, přidáme trochu mléka.

5. Povidlová náplň: všechny suroviny na povidlovou náplń také smícháme dohromady.

6. Maková náplň: do hrnce nalijeme mléko, nasypeme mák, moučkový cukr, skořicový cukr, vanilínový cukr a přivedeme k varu. Vaříme za stálého míchání při mírné teplotě asi 10 minut. Směs odstavíme z plotny, vmícháme máslo a rum. Náplň necháme vychladnout. Pokud by byla náplň příliš tuhá, zamícháme do ní ještě 1 PL rumu.

7. Z těsta vykrajujeme polévkovou lžící kousky, které dáváme na pomoučený vál. Kousky těsta nepatrně roztáhneme a pomocí dvou lžiček dáme trochu jedné náplně (plníme jako buchty). Těsto v dlani zabalíme do kuličky. Vytvořené „buchtičky“ položíme (spojem dolů) na tukem vymazaný plech, ale dál od sebe, aby se při pečení nespojily. Do každé „buchtičky“ uděláme nahoře prsty důlek a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Do důlku dáme druhou náplň (odlišnou od té uvnitř) a nahoře posypeme žmolenkou. Necháme asi 5 minut kynout na plechu.

8. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180°C po dobu asi 20 minut dozlatova. Koláče chutnají nejlépe čerstvé. Skladujeme je zakryté, aby neokoraly.

TIP: Náplně různě střídáme, aby nám žádná nezbyla. Jednu náplň můžeme event. zaměnit i za marmeládu. Místo žmolenky můžeme zdobit koláče mandlí nebo ořechy.

TIP 2: Abychom se při pečení nezdržovali, můžeme si náplně připravit den předem. Rychlejší a jednodušší recept na makovou náplň je, když smícháme pouze mletý mák s marmeládou

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Moravské koláče se žmolenkou:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Koláče
Pařené buchty s tvarohom 18.10.
Svatební vdolečky 10.11.
Půlené buchty 10.11.
Vitacitový koláč 10.11.
Ovocný bezlepkový koláč 13.12.
Jablkový rychlý koláč 18.07.
Koláč z domácí pekárny 07.12.
Majolkové koláče 07.12.
Máslové koláčky 28.12.
České buchty s náplní 23.06.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0748s norob)