| Formuláře na PC | Pletení | FormOffice | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Rybář | EET Účtenky | Domácí účto | Email šablony | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Hromadné emaily | Omalovánky |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Tepelně úpravená jídla > Zavařování a konzervace Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Recept na Moje rychlokvašky

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 01:00
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 3537x / 2x
Přidáno/změněno: 5.5.2014
Kategorie: - Tepelně úpravená jídla - Zavařování a konzervace
- Zelenina - Plodová - Okurky
- Doplňky k pokrmům - Zeleninové doplňky

Inredience:

1 balíček NAKO,DEKO a.j.
hořčičné semeno
kopr
nové koření
celý pepř
eventuelně nakrájená paprika
list černého rybízu
vinný list
list křenu
bobkový list.



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Okurky omyji a kolem dokola napíchám jemně drátěnou vidličkou – cca 10 – 12 vpichů. Do třílitrové lahve dám dvě lžičky hořčičného semene, 5 ks nového koření, 10 ks černého pepře , 2 bobkové listy a kopr. Napíchané okurky vkládám nastojato tak, aby byly pěkně naskládané a bylo mezi nimi co nejméně prostoru. Dbám na to, aby byly pokud možno stejné velikosti co se délky týče. Na tuto vrstvu dávám zmíněné listy – vinný. křenový, černý rybíz. Dále omytou a očištěnou papriku nakrájenou podélně na proužky. Je možné ji vkládat mezi okurky nebo na vrstvu. Poté opět dám okurky buď nastojato nebo již naležato až do úplného naplnění láhve. Opět mezi ně a nebo na ně vkládám nakrájenou papriku. Dbám na to, aby u hrdla byly okurky pevně napěchované a aby nevyčnívaly z lahve. Raději aby byly pouze po rozšíření. To z toho důvodu, aby byly plně zality nálevem.

Nálev..

Nálev zhotovím dle návodu. Do 1,75 litru vody dám obsah sáčku a 20 dkg krystalového cukru. Tyto suroviny dám do horké vody a míchám. Vařím 5 minut. Po odstavení z plotny vliji 0,5 lt octa a promíchám. To z toho důvodu, že má ocet nižší teplotu varu, tak se při postupu jak je uvedeno v návodu, část octa vyvaří a nálev nemá chuť. Uvedené množství vystačí na cca 2 třílitrové lahve – záleží na množství okurek.
Tento horký nálev ihned vliji na okurky a přiložím víčko. Neuzavírám hlavou. Pokud je láhev na závit, tak ji uzavřu.
Postavím do chladu a šera. Po dvou dnech již nemohu odolat a zkouším, zdali již je možné konzumovat. Vizuálně je poznat zbarvení okurek ze zelené barvy na žlutozelenou. Je samozřejmé, že po více dnech je celý výrobek chutnější.

Důležité!

Zmíněné obsahy sáčků neobsahují konzervační činidla, a proto je nutné vždy okurky vyjímat čistou vidličkou. Jinak začnou kvasit.
Je možno tomu částečně předejít, když při vaření nálevu přidáme několik koleček umělého sladidla. Toto ale nezabrání zákalu, pokud se nedodrží výše uvedené.

K octům.

Mám vyzkoušeno dlouholetým zavařováním, že nejlepší ocet je jindřichohradecký, potom znojemský. Dále je v žebříčku bzenecký a úplně nevyhovující z Prahy – Smíchova.

Přeji hodně kulinářských zážitků, hodně úspěchů a dobrou chuť.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Moje rychlokvašky:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Zavařování a konzervace
Bůček ve skle - pomazánka 18.10.
Pikantní kečup 24.10.
Pečenáče ze sírovce žlutooranžového 14.08.
Ostrá mexická salsa 04.10.
Pikantní sýry v oleji 18.07.
Adžika - směs rajčat a paprik 24.11.
Hříbková pomazánka 23.01.
Škvarková pomazánka zavařená 28.12.
Nakládaný romadúr 25.07.
Škvarkové pagačky 23.06.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0456s norob)