         
 
  
     | 
    
    Recept na Mititei ( Moldavsko, Rumunsko )
     | 
     | 
      | 
   
 
    |  |   
     Postup přípravy:Maso 2x umeleme na masovém strojku, přidáme jemně utřený česnek, sůl, pepř a vodu, prohněteme a utváříme válečky dlouhé asi 6 cm. Potřeme je horkým olejem a upečeme na grataru nebo pod horkým grilem. Podáváme s kousky pálivé zelené papriky a pečivem. 
Poznámka :  
Jedná se o obdobu čevapčiči, pouze tepelná úprava je dietnější ( nepeče se ve vrstvě oleje ). Domácí gratar je speciální žebrovaná " pánev ", která je ohřívána zespodu, je nakloněná a v nejnižším místě je zadržována vypečená šťáva, která nepříjde do styku s připravovanými masovými šiškami. V 60-tých letech v Rumunsku byly stánky, kde se připravovalo toto jídlo, skoro na každém rohu, stejně jako u nás tzv. buřtstány.    
   | 
  Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Mititei ( Moldavsko, Rumunsko ), zkopírujte si následující kód:
   |  | 
   
   | 
  | 
  <a href="http://www.varimerecepty.cz/mititei-moldavsko-rumunsko">Recept: Mititei ( Moldavsko, Rumunsko )</a>
  
   |   
   |  | 
   
   |  |  |   
    
   
  
     Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Mititei ( Moldavsko, Rumunsko ):
     
   
   
        
  
                 
            
     |