cibule množství dle chuti
4 špekáčky, nebo 300g točeňáku či gothaje
2 lžíce plnotučné hořčice
4 až 6 lžic kečupu (jemný ostrý)
pepř
špetka soli
lžička sojové omáčky
bazalka nebo oregáno
olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na pánev nalijeme olej a rozehřejeme. Cibuli nasekáme na drobno a zpěníme na oleji, přidáme ne kostičky nakrájené špekáčky (salám) a necháme opéci za občasného míchání. Potom přidáme hořčici, pepř, sůl, sojovou omáčku a bylinky a krátce prohřejeme za stálého míchání. Na závěr přidáme kečup a necháme produsit občas zamícháme.
Jako příloha poslouží chléb, bílé pečivo, nebo těstoviny(špagety,vřetena). Při použítí těstovin je vhodný jako doplněk strouhaný sýr.
P.S. Gurmánům doporučuji při přípravě podlít 2dcl černého piva a nechat těměř zcela vydusit do hustší konzistence omáčky.