750 g vepřové kýty (kotlety, nebo krkovice)
3 vejce
2 lžíce Solamylu
1 lžička soli
1 lžička cukru
čtvrt lžičky pepře
čtvrt lžičky mletého kmínu
čtvrt kari koření
čtvrt lžičky Worcestru
trochu chilli
8-10 stroužků česneku (nebo půl lžičky sušeného)
půl lžíce Magi (nebo Sojové omáčky)
trochu oleje
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z vepřového masa nakrájíme řízky, které naklepeme. Z ostatních surovin promícháním uděláme omáčku do které namáčíme řízky a skládáme je do zavařovací (nebo jiné sklenice) tak, abychom vytěsnili vzduch. Maso pokryjeme potravinářskou folií nebo alobalem a dáme do lednice.
Řízky takto naložené vydrží až dva měsíce.