1 kg polohrubé mouky
500 ml mléka
250 ml zakysané smetany
50 g kvasnic
špetka cukru
1 lžička sody bikarbony
sůl
tuk na smažení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z mléka, špetky cukru a kvasnic připravíme kvásek.
Hotový kvásek smícháme s moukou, smetanou, sodou bikarbónou (práškem do pečiva) solí a zbytkem mléka.
Vypracujeme a odložíme na 60 minut do ledničky.
Z těsta vypracujeme tolik bochánků, kolik potřebujeme a zbytek odložíme v mikroténovém sáčku do ledničky.
Můžeme ho použít i za týden . Bochánky necháme kynout asi 20 minut.
Potom prsty každý roztáhneme na placku a v dostatečném množství (musí plavat) je smažíme dozlatova.
Nakonec je potřeme česnekem rozetřeným se solí.