| Rybář | EET Účtenky | Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | DWN.cz | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Recepty doma | Email šablony | Domácí účto | Počítej Kalorie | Omalovánky | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Langoše z Michalovců


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:27.4.2017

Ingredience:

1 kg polohrubé mouky
500 ml mléka
250 ml zakysané smetany
50 g kvasnic
špetka cukru
1 lžička sody bikarbony
sůl
tuk na smažení

Popis:

Z mléka, špetky cukru a kvasnic připravíme kvásek.
Hotový kvásek smícháme s moukou, smetanou, sodou bikarbónou (práškem do pečiva) solí a zbytkem mléka.
Vypracujeme a odložíme na 60 minut do ledničky.
Z těsta vypracujeme tolik bochánků, kolik potřebujeme a zbytek odložíme v mikroténovém sáčku do ledničky.
Můžeme ho použít i za týden . Bochánky necháme kynout asi 20 minut.
Potom prsty každý roztáhneme na placku a v dostatečném množství (musí plavat) je smažíme dozlatova.
Nakonec je potřeme česnekem rozetřeným se solí.

Dobrou chuť.


Jít na recept Langoše z Michalovců >>