1květák rozdělený na malé růžičky
1cibule nakrájená na klínky
1mrkev nakrájená na sirky
1malá cuketa nakrájená na hranolky
3-4 kukuřice mladé nebo může být mražená
hrst hub namočených mohou být i čínské
sůl pepř
sojová omáčka
olej
2 lžičky škrobu na zahuštění
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Květákové růžičky rozkrojte na menší kousky.Namočené houby vymačkejte a pokrájejte.Škrob si rozmíchejte v trošce vody.Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej a zprudkana něm osmahněte zeleninu a houby.Osolte a opepřete,zakápněte sojovkou.Prudčeji smažte 4-5min.a pořád promíchávejte.Rychlou přípravou květák zkřehne,ale zůstane křupavý a nepříjde o cenné látky.Zalijte škrobem a nechte přejít varem- omáčka zhoustne a dostane rosolovatý vzhled.Pokud je to nutné dochuťe solí ,pepřem a sojovkou.Podávejte s vařenou rýží nebo čínskými nudlemi.Přeji dobrou chuť.