 |
Kategorie receptů |
|
|
|
 |
Recepty na email |
|
|
|
 |
Doporučujeme |
|
|
 |
Reklama |
|
|
|
|
|

|
Recept na Kuřecí tažin s cibulí, olivami a kvašenými citrony
|
|
 |
| |
Postup přípravy:Kuře omyjeme, očistíme, naporcujeme a poprášíme šafránem. V silnostěnném kastrolu rozehřejeme lžíci másla s olejem a ze všech stran na něm osmahneme porce kuřete, trvá to asi 5 minut. Osolíme a okořeníme a zalijeme vodou. Dusíme pod poklicí na mírném ohni přibližně půl hodiny.
Nakrájenou cibuli povaříme asi 15 minut v menším množství oslazené vody, scedíme a necháme okapat. Měkké kuře vyjmeme z kastrolu, přendáme na mísu a přikryjeme alobalem. Do šťávy z kuřete přidáme zbylé máslo a med, okapanou uvařenou cibuli, kysané citrony a olivy. Promícháme a povaříme.
Kousky kuřete přelijeme šťávou a ihned podáváme posypané lístky koriandru a ozdobené kysaným citronem. Tažin je marockým národním jídlem a můžete do něj použít i jiné maso než kuřecí nebo jen zeleninu. Svůj název toto jídlo získalo podle speciální nádoby s pokličkou (tajine), ve které se připravuje.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kuřecí tažin s cibulí, olivami a kvašenými citrony, zkopírujte si následující kód:
| |
|
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kureci-tazin-s-cibuli-olivami-a-kvasenymi-citrony">Recept: Kuřecí tažin s cibulí, olivami a kvašenými citrony</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kuřecí tažin s cibulí, olivami a kvašenými citrony:

|
|
 |
Nové-upravené recepty |
 |
|
|
Kuře
|
 |
Reklama |
|
|
|
 |
Ostaní |
|
|
|
|