500 gr kuřecí prsa
3 ks větší cibule
20 dkg čerstvých žampiónů
tvrdý sýr
rajčata
kyselé okurky
hořčice plnot. nebo lépe dijón
čerstvá feferonka
tymián a bazalka
česnek - 1až 2 palice
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do pekáčku vymazaného máslem vložíme na plátky nakrájenou cibuli, na ní vložíme pokrájené žampiony, na plátky česnek, rajčata, okurky a rozsekanou feferonu. Přidáme lístečky bazalky a tymiánu. Plátky masa rozklepeme posolíme a potřeme hořčicí a posypeme čerstvě drceným zeleným pepřem. Vložíme do pekáčku a zasypeme strouhaným sýrem. Navrch opět přidáme plátky másla a nakonec vyrovnáme na plátky nakrájené a osolené brambory. Poté přikryjeme vrchním pekáčem a v troubě pečeme na asi 200°C. Po 25 min. vyndáme a výpekem poléváme brambory. Vrátíme do trouby a pečeme. Na konci přípravy, před podáváním, na brambory nasypeme jemně sekanou čerstvou petrželku.