1 pomeranč
5 jarních cibulek
250 g žampionů
2 lžíce citronové šťávy
500 g kuřecího masa
2 lžíce oleje
200 g zakysané smetany
sůl
pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky, které ihned zakapeme citronem.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky. Rozehřejeme lžíci oleje a maso na něm ze všech stran rychle opečeme. Potom ho osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Zahřejeme zbytek oleje a houby na něm 5 minut prudce opékáme. Po 3 minutách přidáme jarní cibulky. Nakonec vmícháme kuřecí maso.
Smícháme pomerančovou šťávu se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme dle chuti. Vlijeme do pánve ke kuřecímu masu a zvolna povaříme.
Podáváme s opékanými brambory.