800 g kuřecích jater
500 ml piva
30 ml vodky
300 ml mléka
2 velké cibule,
2 kostky slepičího bujonu
100 g uzené slaniny,
4 plátky sýra
majoránku,
sůl, pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do mléka rozdrobte kostky bujonu, přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, sůl,pepř,majoránku.Přelijte pivem a vodkou.
Játra omyjte a nakrájejte na větší kusy, přelijte marinádou a dejte na noc do lednice. Před přípravou vyndejte játra z marinády a nechte okapat na ubrousku.
Každý kousek obalte do tenkého plátku slaniny.
Závitky rozložte na pekáček vymazaný tukem a pečte dokud
slanina nebude křupavá. Na každý kousek dejte plátek sýra a dejte na pár minut do trouby, dokud se sýr nerozpustí.