4 kuřecí prsíčka
50 g paprikové klobásy
1 velká cibule
200 g rýže
500 ml drůbežího vývaru
400 g tmavých fazolí
tymián
hrst vypeckovaných zelených oliv
sůl a pepř na dochucení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Velkou silnostěnnou nepřilnavou pánev rozpalte a nasucho v ní opečte porce kuřete. Pečte asi osm minut.
Přisypte plátky klobásy a nechte ji vysmahnout. Pak maso a klobásu vyjměte a osmažte cibuli (nahrubo nakrájenou). Po 3 min. přisypte rýži a dobře promíchejte. Vraťte kuře a klobásu, zalijte vývarem, vsypte fazole, olivy a tymián. Dochuťte.
Přiklopte, snižte plamen a povařte asi 10 min., aby bylo kuře křehké a rýže uvařená.
Dobrou chuť!