4 ks chlazených krůtích biskupů
1/4 másla
1 kostka zlatého slepičího bujonu
200 g zakysané smetany
200 g bílého jogurtu - Activia bifidus essensis
4 sterilované okurky - Corničonky pikantní
hotová jíška na zahuštění
voda
sůl
pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Chlazené krůtí biskupy řádně očistíme. Této operaci je třeba věnovat patřičnou pozornost, takže nám zabere dosti času. (já jsem pouzdra brků vytahoval pinzetou, a pokud to nešlo, tak jsem si pomáhal rozříznutím nožem). Pokud tak neučiníme, mohli bychom celé jídlo znehodnotit. Umyté a řádně očištěné biskupy rozkrojíme na dvě poloviny (pomůžeme si pevným nožem a paličkou na maso). Do tlakového hrnce dáme minimální - nutné - množství vody, čtvrtku másla a slepičí bujón. V uzavřeném tlakovém hrnci dusíme jednu hodinu. Pak maso vyndáme z hrnce a odložíme stranou. Do tuku se zbytkem vody vmícháme postupně zakyslou smetanu a jogurt, zahustíme hotovou jíškou a podle potřeby doplníme vodu (k poměrně velkému množství tuku je potřeba přidat přiměřeně vody, aby se tuk spojil). Podle potřeby dosolíme trochu opepříme a nakonec vmícháme nadrobno nastrouhané Corničonky. Hotovou omáčku můžeme našlehat ponorným mixem. Biskupy, které jsme odložili do hrnce teď přelijeme hotovou omáčkou a necháme natáhnout a smíchat všechny chutě.