1 kuře
2 lžičky soli
2 lžíce nadrobno nasekaného zázvoru
1/2 lžíce cukru
1/2 lžíce octa
1 a 1/2 lžíce sojové omáčky
3 lžíce vody
1 a 1/2 lžíce suchého vína
2 lžíce škrobu
olej na smažení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Celé kuře potřeme solí a zázvorem a odložíme na chladné místo na 3-4 hodiny. Kuře rozdělíme na 16-20 kousků. Smícháme cukr, ocet, sojovou omáčku, víno, škrob a polovninou vzniklé pasty natřeme kuře a odložíme na dvě hodiny na vzdušnější místo. Pak namažeme porce zbytkem směsi a ještě odstavíme na hodinu. Kuře smažíme na velmi rozehřátém oleji (nejlépe ve friťáku) pár minut až jsou kousky krásně propečené a křupavé.