| Domácí účto | Omalovánky | FormOffice | DWN.cz | Rybář | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Recepty doma | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Email šablony | Pletení |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Zelenina > Cibulová > Pórek Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>

Recept na Křehké vepřové plátky s pórkem

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Autor:
Zobrazeno/týden: 1337x / 4x
Přidáno/změněno: 16.3.2014
Kategorie: - Maso - Vepřové maso - Prorostlé (bůček, plecko, krkovička)
- Zelenina - Cibulová - Pórek
- Příprava pokrmů - Oběd

Inredience:

1 kg vepřové kotlety s kostí
1 větší pórek s natí
solamyl
2 lžíce sádla
2 dcl vepřového vývaru
1 lžíce medu
0,05 l worchesterské omáčky
0,5 dcl červeného vína

sůl, drcený černý, bílý a zelený pepř

omáčka:
1 velká lžíce sádla
0,1 l hladké mouky
0.25 l smetany
0,8 l vepřového vývaru
0,3 l nakrájených žampiónů
sůl, bílý pepř, šafrán



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Maso vykostíme a nakrájíme na silné plátky.
Kosti můžeme vyvařit ve vývaru pro zlepšení chuti, potom je nutné počítat s delší dobou přípravy.
Pórek očistíme a rozdělíme na bílou a zelenou část. Bílou nasekáme nahrubo. Ze zelené nakrájíme vnitřní svěží lístky na tenké cca 8 cm dlouhé proužky.
Med rozmícháme s Worchesterem a vínem. (jde to snadněji v teplé lázni)
Jemně, ale opravdu jemně naklepeme klouby nebo hladkou paličkou, abychom nenarušili povrch.
Plátky obalíme v solamylu a vložíme na suchou předem rozpálenou pánev (pánev musí být kvalitní, aby se maso nepřipeklo). po cca. 30 vteřinách plátky otočíme a horní stranu potřeme sádlem a posypeme
směsí drcených pepřů - v žádném případě nesolíme!!!!. Po dalších 30 vteřinách plátky opět otočíme a postup opakujeme na druhé straně.
Plátky pravidelně obracíme a potíráme směsí Worchesteru, medu a vína až jsou do zlatova opečené.
Podle potřeby doplňujeme šťávu vývarem.
Na závěr přidáme pórek a cca 40 vteřin ho za občasného promíchání necháme osmahnout.
Podlijeme vývarem, krátce podusíme a necháme přiklopené, (nutnost pro nasátí šťávy zpět do plátků)

Omáčka:

Ve vyšší pánvi na mírném ohni rozpustíme sádlo a vmícháme do něj mouku. Musí vzniknout hladká hmota.
Za stálého míchání přidáváme vývar, ve kterém jsme cca 15 minut vařili žampióny. Osolíme, okořeníme,
necháme krátce přejít varem a odstavíme z ohně. Poté vmícháme smetanu, vrátíme na mírný oheň,
za stálého míchání přivedeme až těsně k bodu varu a odstavíme.

Podáváme se smaženými brambory, hranolky přelité omáčkou.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Křehké vepřové plátky s pórkem:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Pórek
Dušené fazolové lusky 18.10.
Pórkové brambory 18.07.
Pórková polévka s kuřecími nudličkami 24.11.
Kuřecí na bylinkách 25.07.
Kuřecí stehýnka z římského hrnce 21.07.
Mrkev nakyselo 26.02.
Mňam krůtí placičky 26.02.
Kuřecí játra s pórkem 31.10.
Zapékaný pór se šunkou a sýrem 15.10.
Filé z tresky na pórku 11.10.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.1006s norob)