1 větší květák
6 paprik nebo 300 g sterilovaných kapií
180 g sterilovaného hrášku
300 g sterilované kukuřice
300 g sterilovaných žampionů
150 g balkánského sýra
150 g šunky
4 vařená vejce
tatarskou omáčku nebo zakysanou smetanu
4 lžičky ostré hořčice
2 větší cibule
olivový olej
sůl
pepř a citron
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Květák krátce povařte nepřikrytý v osolené vodě. Po vychladnutí jej rozdělte na růžičky. Velké ještě překrojte na menší kousky, potom přidejte zeleninu, sýr a vajíčka (vše pokrájené na větší nudličky nebo na kostky). Potom přidejte tatarskou omáčku nebo zakysanou smetanu, Dijonskou hořčici, pepř, sůl, olivový olej, zakapejte citrónovou šťávou, dobře promíchejte a nechte 3-5 hodin uležet v ledničce.