1 králík
1 hrnek králičí polévky nebo vody
2 lžíce kaparů
2 lžíce másla
2 lžičky citrónové šťávy
1 lžička polohrubé mouky
1 velká cibule
1 menší celer
1 mrkev
1 menší petržel
1 bobkový list
3 zrnka nového koření
trochu cukru
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, nové koření, bobkový list, rozporcovaného králíka, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem nebo vodou a přecedíme. Přidáme nadrobno nakrájené kapary a podle chuti cukr a citrónovou šťávu. Povaříme asi 5 minut. Do hotové omáčky vložíme porce králíka a necháme prohřát. Podáváme s vařenými brambory.