1 králík
200 g másla
200 g kořenové zeleniny
2 cibule
1 citron
150 g slaniny
40 g rajského protlaku
5 kostek cukru
3 dl červeného vína
40 g hladké mouky
špetka nového koření
celý pepř,sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Králíka přes noc namočíme do studené vody a poté odblaníme. Porce prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a posypeme novým kořením. Nastrouhanou zeleninu, cibulku, plátky citronu a maso opečeme na másle. Přidáme rajský protlak a pod pokličkou dusíme nebo v troubě pečeme doměkka. Králíka vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, přilijeme víno, dochutíme cukrem a dobře povaříme. Omáčku rozmixujeme nebo přecedíme na maso. Podáváme s opékanými bramborami nebo knedlíkem.