fazole-nejlépe bílé 1/2kg
rajčata 4ks
kečup jemný-dle chuti
sýr na strouhání 200gr
čerstvá paprika 1ks
cibule 2ks
česnek 6stroužků
olej
chilli paprika-nej.čerstvá-ale může být i sušená
pepř-mletý
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Fazole si nejprve namočíme do vody a necháme nejlépe přes noc namočené.
Papriku,česnek,cibuli nadrobno nakrájíme a na oleji osmažíme dozlatova.Potom přidáme do hrnce namočené fazole i s vodou-popřípadě i trochu vody přidáme a necháme asi 25minut vařit.Mezi tím si nakrájíme rajčata na drobné kousky,nasekáme chilli papričky a nastrouháme tvrdý sýr.
Když jsou fazole uvařené přidáme k nim rajčata,chilli,
kečup,pepř,sůl-můžeme i bazalku,kmín a za občasného míchání vše podusíme asi tak 15 minut.
Podáváme s chlebem.