4 plátky vepřové kotlety
sůl
olej
2 cibule
8 žampiónů
vegeta
grilovaní koření
kari koření
bazalka
mletá sladká paprika
6 kuliček celého černého pepře
2 bobkové listy
300g pikantní klobásy
150g anglické slaniny
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kotlety opláchneme, osušíme, jemně naklepeme a mírně osolíme. Na pekáč vymazaný olejem rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka a žampióny nakrájené na plátky. Část žampiónů si dáme stranou.
Na cibuli a žampióny dáme plátky masa. Posypeme je vegetou, grilovacím i kari kořením, bazalkou a mletou paprikou. Mezi plátky masa rozložíme kuličky pepře bobkové listy a zbylé plátky žampiónů. Nakonec povrch pokryjeme klobásou nakrájenou na tenké kolečka a plátky slaniny.
Maso lehce podlijeme vodou a přikryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a dusíme při 185°C asi 40 minut doměkka. Pak odkryjeme a necháme asi ještě 10 minut péct, aby se vytvořila kůrčička. Zapečené kotlety podáváme s pečenými bramborami a zeleninovou oblohou.