500 g gaštanového pyré (2 kocky)
150 g detských piškót
150 g práškového cukru
2 balíčky vanilínového cukru
125 g masla
1 balíček olúpaných mandlí na ozdobenie
pár kvapiek rumu
poleva:
100 g čokolády
40 g stuženého tuku
1 lyžica oleja
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Gaštanové pyré zmiešame s pomletými detskými piškótami a maslom. Pridáme práškový a vanilínový cukor. Hmotu odložíme do chladu asi na dve hodiny.
Rukami tvarujeme guľôčky s priemerom asi 2,5 cm a ukladáme na mastný papier na pečenie.
Pripravenou polevou oblievame každú guľôčku tak, že malou lyžičkou nalejeme polevu zvrchu, aby nerovnomerne stekala. Spodná časť ostane bez polevy.
Do každej guľôčky vložíme olúpanú mandľu.
Servírujeme v malých papierových košíčkoch.