korpus:
4 vejce
200 g cukru
2 lžičky kakaa
200 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
tuk a hrubou mouku do formy
1 lžička kakaa na posypání
náplň a zdobení :
500 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
500 g jahod (ovoce)
2 lžičky sypké želatiny
100 ml mléka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Korpus
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny přidáme mouku, kypřící prášek. Kakao rozmícháme ve 4 lžičkách horké vody a přimícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků. Na vysypaný a vymazaný plech vylijeme těsto a pečeme ve středně předehřáté troubě asi 20 min. Horký korpus necháme vychladnout.
Náplň
Želatina + mléko necháme nabobtnat, zahřát na 60°C, pak ji smícháme s tvarohem a vanilkovým cukrem, rozetřeme na korpus. Nakonec dáme ovoce a posypeme kokosem a dáme do lednice ztuhnout.