l kachna
50g sádla
1 200 g červeného zelí
20 g hladké mouky
1 cibule
1 jablko
cukr
ocet
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěnou kachnu rozstříháme na porce, opečeme po všech stranách na rozehřátém sádle, osolíme je, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Část sádla slijeme, přidáme drobně pokrájenou cibuli a na nudličky pokrájené zelí a dusíme v troubě doměkka. Podle potřeby přilijeme vodu. Měkké porce vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do zelí přidáme jablko nastrouhané na hrubém struhadle, zaprášíme moukou a necháme pod pokličkou propařit. Po chvilce je zamícháme, zalijeme vodou, osladíme, osolíme a krátce povaříme. V hotovém zelí má být všechna tekutina odpařená. Podáváme s vařenými brambory.