maso jehněčí 500 g
sójová omáčka
pepř mletý,sůl
špek 200 g
cibule 4 ks
kari 1 lžička
hořčice 1 lžička
brambory
hranolky
česnek 4 stroužky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Jehněčí maso(nejlépe vykostěná kotleta nebo kýta) nakrájíme
(přes vlákno) na medailonky velikosti max.3x3cm.Přidáme sůl,
pepř,sojovou omáčku,hořčici,česnek vše důkladně promícháme
natlačíme do porcelánové nebo nerezové nádoby přikryjeme
nejlépe mikrotenovým sáčkem a dáme do lednice na 12 hodin
odležet.Po této době nakrájíme špek na čtverečky asi 2 x 2 cm
5 mm silné a cibuli asi 5 mm plátky.Připravíme špejle.na půlky.
Napichujeme na špejle v pořadí:maso,špek,cibule a toto
opakujeme stále do kola až je špejle plná (končíme vždy
masem) Na rozpaleném oleji na pánvi osmahnem 4 - 5 min.
Podáváme s bramborem nebo hranolkama se zeleninovou
oblohou nabo salátem