
|
Recept na Jehněčí kýta na citronu a pepři
|
|
 |
| |
Postup přípravy:kytu ocistime, pokud nedrzi tvar svazeme niti - pouze jednou.
kost obalime alobalem aby se pri peceni neznicila
nastrouhame kuru z citronu, citron rozkrojime a celou kytu potreme, posypeme nastrouhanou kurou, drcenym cernym peprem, osolime a pridame rozmaryn
takto nachystanou kytu vlozime na pekac a do trouby vyhrate na 220° na dobu 75-90 minunt.
po pul hodine peceni kytu vyndame, a polevame vyskvarenym tukem, toto delame kazdych dalsich 15 min
pred poslednima 15-ti minutama slijeme stavu a kytu potreme 2 lzicemi medu, vlozime zpet do trouby
nez se kyta dopece pripravime omacku
do slite stavy pridame 2dl vina a privedeme k varu, zredukujeme na 1/2, pridame 300 ml vody a 1/4 kosty bujonu, opet zredukujeme na 1/2
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Jehněčí kýta na citronu a pepři, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/jehneci-kyta-na-citronu-a-pepri">Recept: Jehněčí kýta na citronu a pepři</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Jehněčí kýta na citronu a pepři:

|