300 g jahod + 400 g k podávání
250 g přírodního cukru písek
limetková šťáva na dochucení
20 g práškové želatiny
100 ml vody
200 ml smetany 33% a více
hrst lístků meduňky nebo máty
kůra z limetky na ozdobu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Želatinu namočíme do 100 ml studené vody. Jahody omyjeme, rozmixujeme, pocukrujeme, ochutíme limetkovou šťávou a necháme stát. Na mírném ohni zahřejeme a rozmícháme želatinu. Horkou ji vlijeme do umixovaných jahod s cukrem. Formičky vypláchneme vodou, na dno dáme želé a necháme ztuhnout. Do zbylé jahodové hmoty vmícháme ušlehanou smetanu. Jahodovou pěnou doplníme formičky a necháme v chladu ztuhnout. Formičky s želé vyklopíme a podáváme s jahodami, lístky máty a limetkovou kůrou.