20 dkg polohrubé mouky
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
1 malá majolka ( v sáčku např. Poličanka)
1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva
Na želé: -2 pudinky, 0,8l vody
-0,2 l štávy červené třeba malinové
-jahody podle potřeby na celý plech
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vejce a cukr vyšleháme do pěny, přidáme ostatní suroviny a nalejeme na plech s vyšším
okrajem. Upečeme jako piškot a necháme vychladnout.
Po vychladnutí poklademe celou plochu čerstvými jahodami.
Dáme vařit vodu se štávou. Až se začne voda vařit, nalejeme do ní rozmíchaný puding,
tak uvaříme želé, které nalejeme na celou plochu. Necháme vystydnout.
Je moc dobrá ale děláme jí jen v létě z čerstvých jahod.